Aktualizacja 02 stycznia 2024 Redukcja tkanki tłuszczowej to moment, w którym dochodzi do testu naszej silnej woli trzymania diety, jak i wytrzymałości pod kątem uczęszczania na treningi, pomimo braku sił czy też chęci. Treningi wysokiej intensywności, restrykcje kaloryczne, wszelkie pokusy czyhające na nas dookoła sprawiają, że czasem trudno [...]
[...] Jak ćwiczyć? Jak jeść? Jak żyć? Fit Poradnik dla ćwiczących w domu! SPIS TREŚCI Trening Trening całego ciała Progresja objętości treningowej w warunkach domowych Myo-Reps jako sposób wykonywania treningów w warunkach domowych Trening dzielony w układzie Wypychania/Przyciągania/Nogi - Push/Pull/Legs Odżywianie Kalorie Białko Tłuszcze [...]
[...] kontekście, jednak największy nacisk położono na ich rolę w budowaniu masy i siły mięśniowej, a także odchudzaniu. Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm organizmu, jak przyczynia się do regeneracji mięśni zmęczonych po treningu, w jakich ilości i porach powinno się je spożywać, ile ma [...]
[...] oliwą i przyprawiamy. Dobrze jest je natrzeć i odstawić na min godzinę. Po tym czasie kurczaka pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Jak mięso ostygnie siekamy je jak najdrobniej. Do mięsa dodajemy około 150 g passatty i doprawiamy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i nadziewamy rurki. Canelloni układamy w naczyniu do zapiekania i [...]
[...] wymieszać ręką. Blaszkę na której będziemy piec wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie wysypać masę. Pieczemy w temperaturze około 170 stopni przez 40 minut. Jeśli tak jak ja lubicie bardziej chrupką granolę, na ostatnie 5 minut zwiększcie temperaturę do 180 stopni. Pilnujcie jednak by się nie spaliła. Jak granola wystygnie dodajemy do niej [...]
Czego potrzebujemy: 500 g papryki - dwie duże sztuki 25 g ziaren słonecznika 2 ząbki czosnku 5 g oliwy sól, pieprz, chilli, kumin Jak wykonać: Paprykę myjemy, kroimy na mniejsze części i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około godziny w 200 stopniach. Jak lekko przestygnie, paprykę wrzucamy do [...]
[...] kurczaka. Wszystko razem mieszamy i dusimy jeszcze chwilę. Farsz dzielimy na tyle porcji ile wyszło nam naleśników. Na środku układamy farsz, polewamy sosem i składamy jak lubicie - w rulon, trójkąt lub kwadrat. Wartości odżywcze: Mnie zawsze wychodzi 5 solidnie nadzianych naleśników. Każdy to 178 kcal. Białko 16,2 g, Tłuszcze 5,5 g, [...]
Czego potrzebujemy: 100 g kaszy jaglanej 250 ml mleka 120 ml wody 30 g kremu Pistachio 30 g wpc Pistachio 30 g obranych i posiekanych pistacji 30 g wiórków kokosowych Jak wykonać: Kaszę wsypujemy na sitko. Przepłukujemy na zmianę zimną i wrzącą wodą. Dzięki temu pozbędziemy się goryczy. Następnie do garnka wlewamy mleko i wodę, dodajemy kaszę i [...]
Czego potrzebujemy: opakowanie ciasta francuskiego lekkiego 200 g Brzoskwiń w żelu jedno żółtko Jak wykonać: Ciasto rozwijamy i kroimy na 6 kawałków. Tak jak widać na zdjęciu nacinamy brzegi. Na środek każdego kawałka wykładamy owoce. Paski ciasta zakładamy na przemian. W ten sposób przygotowujemy każde ciastko. Układamy je na papierze do [...]
[...] Wszystko dokładnie mieszamy. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Z wierzchu pasztet posypujemy kaszą manną. Pieczemy w temperaturze 190- 200 stopni około godziny. Pasztet najlepiej kroić jak już przestygnie. Wartości odżywcze: Cała porcja to 1160 kcal. Białko 39 g, Tłuszcze 68 g, Węglowodany 108 g. Smacznego!
[...] wkładamy do miski i dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Możecie upiec babeczki lub wykorzystać foremkę o średnicy około 12 cm - tak jak zrobiłam to ja. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 470 kcal. Białko 39 g, Tłuszcze 19 g, Węglowodany 40 [...]
Czego potrzebujemy: 8 g Dziko Słodkiej galaretki 200 ml mleko 2% tłuszczu + 50 ml wody 45 g kaszy manny 20 g WPC - najlepiej natural 2 łyżeczki erytrytolu - jeśli lubicie mega słodkie to 3. Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Jak będzie zimna wlewamy do kieliszków/szklanek/słoików. Jeśli chcecie by Wasza panna cotta [...]
Czego potrzebujemy: 30 g chrupaków - 8 sztuk wafli lub Proteineo 200 g serka wiejskiego lekkiego 15 g erytrytolu 1 g matchy - można pominąć 10 g żelatyny + 100 ml wody 60 g Pistachio nutwhey 60 g Protein Chocolate Jak wykonać: 4 sztuki wafli układamy w pojemniku wyłożonym folią aluminiową. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Serek wiejski [...]
Czego potrzebujemy: 110 g masła orzechowego - najlepiej crunch 60 g oleju kokosowego 60 g izolatu białka serwatkowego - czekoladowego 35 g kakao 10 g maki kokosowej 30 g orzechów ziemnych 70 g czekolady min 74 % kakao 10 g oleju koko lub kremu NutWhey biała czekolada - kokos Jak wykonać: Olej kokosowy wraz z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli [...]
Czego potrzebujemy: 3 jajka 300 g pomidorów z puszki ząbek czosnku 5 g oleju kokosowego rafinowanego 40 g awokado przyprawy - sól pieprz, bazylia Jak wykonać: Pomidory odlewamy z zalewy, siekamy i wrzucamy na rozgrzany olej. Doprawiamy do smaku, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy około 5 minut. Jak pomidory puszczą trochę soku - [...]
Czego potrzebujemy: Na naleśniki: 280 g mleka - u mnie 2% tłuszczu 280 g wody 2 jajka 220 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 5 g oleju kokosowego rafinowanego szczypta soli Potrzebujemy 2 naleśniki Sos do naleśnikowego papadrelle: 50 g awokado 100 g szpinaku 3 g oleju kokosowego rafinowanego 20 g sera feta 100 g pomidorków koktajlowych sól, pieprz, [...]
[...] g fileta z kurczaka 150 g brokuła 10 g parmezanu kawałek chilli sól i pieprz 2 ml Cooking Spray najlepiej wersja Butter Jak wykonać: Pierś z kurczaka kroimy tak, by uzyskać jak największą powierzchnię. Mięso rozbijamy dość cienko, przyprawiamy i od wewnętrznej strony - tej na którą będziemy nakładać farsz pryskamy oliwą. Brokuła gotujemy w [...]
Czego potrzebujemy: 150 g piersi z kurczaka 2 całej jaja 50 g papryki 100 g pieczarek 25 g sera 25 g czarnych oliwek szczypiorek dowolne przyprawy Jak wykonać: Jak widać na obrazku....wszystkie produkty kroimy i wkładamy do miseczki. Dokładnie mieszamy, przyprawiamy i przekładamy do foremki. Ser dodajemy na samą górę. Foremkę wkładamy do [...]
Czego potrzebujemy: 100 g obranych szparagów - u mnie 8 sztuk 50 g proszku Protein Pizza 15 g mąki orkiszowej 70-80 ml wody Do posypania: gruboziarnista sól, czarnuszka, chia Jak wykonać: Ciasto na pizzę robimy zgodnie z instrukcja na opakowaniu - proszek rozrabiamy z wodą i zostawiamy na kilka minut. Po tym czasie dosypujemy mąkę orkiszową i [...]
[...] Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao - miksujemy, do drugiej części dodajemy odżywkę - miksujemy. Masy naprzemiennie wylewamy na schłodzony spód. W momencie jak masa twarogowa zacznie tężeć - dekorujemy owocami. Chłodzimy około 2 h. Gotowe! Wartości odżywcze: Ciasto dzielimy na 8 porcji. Każda porcja to 174 kcal. Białko 14,5 g, [...]